دوست تو

دوستت برای بدست آوردن سلامتی

تشخیص دیابت با استفاده از عرق پوستی

محققان موفق به توسعه و ساخت یک حسگر نوآورانه برای تشخیص دیابت شده‌اند که در آن به جای نیاز به نمونه‌گیری خون، از عرق موجود بر سطح پوست استفاده می‌کند. این دستاورد علمی جدید می‌تواند به‌طور چشمگیری از فرآیند تشخیص دیابت برای بیماران بکاهد و آسایش و راحتی آنها را افزایش دهد. این حسگر پیشرفته با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته پردازش داده‌ها و تحلیل‌های دقیق، قادر است سطوح گلوکز را در عرق به‌طور دقیق تشخیص دهد و در نتیجه، روشی غیرتهاجمی و مطمئن را برای تشخیص و پایش دیابت فراهم آورد.

با استفاده از عرق دیابت را تشخیص دهید

امروزه دیابت یکی از شایع ترین بیماری های جهانی است که نیمی از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار داده است. در این بیماری، به دلیل ترشح ناکافی انسولین که یکی از مهم ترین هورمون های بدن محسوب می شود، میزان قند خون از محدوده طبیعی خارج می گردد. این بیماری می تواند عوارض جدی و طولانی مدتی را به همراه داشته باشد و نیاز به مدیریت و درمان مناسب دارد.

در نتیجه سوخت وساز قند در بدن مختل می شود و قند خون از حد طبیعی خود بالاتر می رود، و در نهایت علائم شاخص دیابت به صورت پرخوری، پرنوشی و پرادراری ظاهر می شود.

بیماران مبتلا به قند خون بالا باید از سرانگشت خود نمونه خون بگیرند که گاهی روزانه چند بار اتفاق می افتد. محققان دانشگاه تگزاس در دالاس یک سیستم جایگزین غیرتهاجمی را ارائه کرده اند که از عرق بدن استفاده می کند. حسگر زیستی الکتروشیمیایی این محققان بطور مدوام سطوح قند خون را در عرق انسان ارزیابی می کند.

تشخیص دیابت

ساخت دستگاه تشخیص دیابت از روی عرق

این دستگاه منعطف، لایه های نازک روی هم چیده شده فلز/ اکسید فلز را درون منسوجات منفذدار مبتنی بر پلیمر ادغام کرده و از همان شیمی پایه و واکنش آنزیمی موجود در نوار تست قند خون استفاده می کند. حسگر مذکور به جای بررسی یک قطره خون به دنبال سطوح قند، این کار را بر روی میزان کوچکی از عرق موجود در پوست زیر نوار چسب یا ساعت ردیاب سلامت انجام می دهد. دانشمندان این حسگر جدید را به گونه ای طراحی کرده اند که میزان کمی از عرق بدن بطور مساوی بر روی قسمت زیرین آن پخش می شود و کاملا روی الکترودهای آن را می پوشاند. علاوه بر آن، توپوگرافی سطح پلیمر به شیوه ای اصلاح شده، مولکول های اکسیداز گلوکز را شکار کرده و سیگنال آن ها را تشدید می کند. این حسگر اکنون در مرحله پیش ساخت قرار دارد؛ اما با موفقیت بر روی نمونه های عرق انسان آزمایش شده و نسخه تجاری آن تا چند سال آینده ارائه خواهد شد. این تحقیق در مجله Sensors and Actuators B:Chemical منتشر شده است.

۵ ماه پیش ساعت توسط یه دوست