دوست تو

دوستت برای بدست آوردن سلامتی

سردرد: 6 نکته کلیدی برای درک و مدیریت آن

در متن مذکور، موضوع سردرد و شیوه های مقابله با آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. سردرد یکی از شایع‌ترین مشکلات پزشکی است که تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد می‌گذارد. در این متن، به طور مشروح به علل و عوامل ایجاد کننده سردرد، همچنین روش‌های درمانی و پیشگیرانه برای کاهش و کنترل این مشکل پرداخته شده است. نویسنده با ارائه اطلاعات جامع و کاربردی در این زمینه، به خوانندگان کمک می‌کند تا بهتر با سردرد آشنا شده و راهکارهای مؤثری برای مدیریت و مقابله با آن بیابند.

عوامل کلی ایجاد سردرد

الف-اسپری های حشره کش

استفاده از اسپری های حشره کش می تواند به طور غیرمستقیم باعث ایجاد سردرد شود. اگرچه خود حشره کش ها به تنهایی سردرد ایجاد نمی کنند، اما قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی موجود در این محصولات برای از بین بردن حشرات می تواند منجر به بروز سردرد، منگی، تنگی نفس، تهوع و استفراغ شود. بر اساس گزارش های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، اکثر این موارد نیاز به درمان پزشکی ندارند، اما در برخی موارد نیاز به مراقبت های پزشکی وجود داشته است و حتی یک مورد مرگ ناشی از استنشاق مواد حشره کش گزارش شده است.

سردرد سینوسی

ب- خستگی مغز با پردازش تصاویر سه بعدی

پزشکان معتقدندازدحام تصاویر باعث سردرد و همچنین تماشای فیلم سه بعدی هم باعث تهوع می شود. این موضوع به علت فشار بیش از حدی است که مغز برای پردازش تصاویر سه بعدی درگیر آن می شود. وقتی تصویری به سمت شما می پرد، مغز باید تلاش بیشتری کند تا آن تصویر را با باقی تصاویر هماهنگ کند.

ج-وراثت

محققان ثابت کرده اند سه نوع ژن متفاوت با افزایش احتمال ابتلا به میگرن مرتبط هستند. یکی از آنها عامل حس کردن سرما و درد است، دیگری وظایف گوناگونی از جمله علامت گذاری سلول های عصبی دارد و نقش ژن سوم هنوز مشخص نشده است. هر کدام از انواع این ژن ها احتمال ابتلا به میگرن را 15-10درصد افزایش می دهند.

د-دردهای سینونسی

گرفتگی سینوس و بینی، درد و احساس فشار در صورت و سردردهای عادی، معمولا در زیر مجموعه درد های سینوسی قرار نمی گیرند. متخصصان سردرد این موضوع را تایید کردند و می گویند سردرد های سینوسی به ندرت اتفاق می افتند. در تحقیقی که 3000 بیمار در آن شرکت کردند و هر کدام حداقل شش بار در شش ماه گذشته سردردهای سینوسی را تجربه کردند، ارزیابی های پزشکی نشان داده که 88درصد این سردرد ها در واقع میگرن بوده اند. در مطالعه ای دیگر 45درصد بیماران مبتلا به میگرن هم گرفتگی بینی و هم ریزش اشک داشتند. اگر شما علاوه بر علایم سردرد سینوسی، حالت تهوع، حساسیت به نور و صدا هم دارید و سردردتان با فعالیت روزانه شدیدتر و بدتر می شود، احتمالا مبتلا به میگرن هستید.

ه- میزان بالای کلسترول خون

جای هیچ نگرانی نیست، مگر اینکه اواخر دهه 60 زندگی خود را می گذرانید یا بیشتر از آن سن دارید و مبتلا به میگرن هاله ای هستید. (نورهای فلاش مانند و شنیدن اصوات و مواردی دیگر از علایم این بیماری است که براساس تحقیقات یک سوم افراد میگرنی، به این نوع میگرن مبتلا هستند.) مطالعه ای جدید نشان می دهد رابطه ای بین میگرن هاله ای و میزان بالای کلسترول در افراد مسن وجود دارد. همچنین میگرن هاله ای ممکن است یکی از عوامل بالابرنده احتمال ابتلا به بیمار های قلبی و سکته قلبی باشد.

و-فرود آمدن و برخواستن هواپیما

نه تنها تعداد پروازهای لغو شده زیادتر و تاخیر ها طولانی تر شده اند، بلکه سردردهای ناگهانی، شدید و کوبنده در طول پرواز به علت زیاد و کم شدن ارتفاع هم گزارش شده است. پزشکان تاکنون نتوانسته اند دلیل این موضوع را بفهمند ولی خوشبختانه این نوع سردرد بیشتر از 20 دقیقه طول نمی کشد.

۱۴ روز پیش ساعت توسط یه دوست