غذاهای افراطی در دمای بالا و پایین ممنوع
تغذیه و خوردن غذا بخش جداییناپذیر از برنامه روزمره و زندگی تمامی افراد است. با این حال، نوع مواد غذایی مصرفی و چگونگی مصرف آنها نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و بهداشت فردی ایفا میکند. در این راستا، پزشکان و متخصصان تغذیه خوردن غذاهای بسیار داغ یا بسیار سرد را مضر و زیانآور برای سلامت انسان ها ارزیابی میکنند. این موضوع حاکی از اهمیت توجه به رژیم غذایی مناسب و اصول صحیح تغذیه در راستای پیشگیری از بروز مشکلات و اختلالات سلامتی است.
مضرات مصرف غذا های خیلی داغ و سرد:
تعادل در همه قسمت های زندگی توصیه شده است. این تعادل در خوردن غذا نیز باید رعایت شود. یعنی هم مقدار غذایی که می خوریم نباید زیاد و کم باشد، و هم اینکه غذایی که می خوریم نباید خیلی داغ یا خیلی سرد باشد. چرا که خوردن غذای سرد یا داغ به بدن آسیب می رساند و بر سلامتی تأثیر منفی دارد. این موضوع در بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا محتوای ارائه شده کاربر پسند و جذاب باشد.
عوارض مصرف غذاهای خیلی داغ
پیام فرح بخش متخصص تغذیه در گفتگو با ما، گفت:غذای بسیار داغ می تواند باعث سوختگی در جوانه های چشایی شده و به عملکرد آن ها آسیب وارد کند.
وی افزود:اگر سوختگی جوانه های چشایی اتفاق بیفتد فرد توانایی تشخیص طعم غذا را از دست داده، این در حالی است که حس چشایی ما را از مانده و یا مسموم بودن غذا آگاه میکند.
این متخصص اضافه کرد:برای حفظ سلامتی در دراز مدت توصیه می شود غذای بسیار داغ مصرف نشود.
مضرات مصرف غذاهای خیلی سرد
وی افزود:استفاده از غذاهای خیلی سرد نیز می تواند با آسیب های دندانی همراه و در برخی اوقات اسپاسم های ناگهانی و شدید عروقی در سر و صورت را برای فرد ایجاد کند.
فرح بخش، اذعان داشت:بهتر است، غذای طبخ شده در همان وعده مصرف شود و مقدار باقیمانده آن، به محض متعادل شدن دمایی در یخچال نگهداری شود، تا از رشد باکتری، میکروب و قاچ روی آن جلوگیری شود.اگر غذای نگهداری شده در یخچال 3 تا 4 بار گرم و نگهداری شود ضمن از دست دادن املاح و مواد معدنی آلودگی های میکروبی نیز خواهد داشت.
مسلما غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد، یعنی میزان ویتامین ها در آن تا حد زیادی کاهش یافته و همچنین کیفیت و بهداشت غذای مانده پایین تر از غذای تازه است. به همین دلیل محققان اصرار دارند که تا حد ممکن غذای هر روز، همان روز پخته و تازه مصرف شود زیرا خوردن غذای مانده نه تنها کیفیت بهداشتی و ارزش غذایی پایینی دارد که ممکن است باعث مسمومیت شود، بنابراین خوردن غذای مانده به هیچ وجه توصیه نمی شود. تازه مصرف کردن غذا هم به این معنی است که هر خوراکی در همان وعده ای که پخته می شود، خورده شود.