محاسن مصرف نوشیدنیهای کمقند برای سلامت قلب
محققان متخصص در حوزه پزشکی به طور جدی و قاطعانه اعلام کردهاند که مصرف انواع نوشیدنیهای شیرین و پرکالری، تأثیر بسیار چشمگیری بر ایجاد و یا تشدید بیماریهای قلبی-عروقی خواهد داشت. بنابراین، با دقت و توجه ویژه در مصرف این گونه نوشیدنیها میتوان سلامت و کارکرد صحیح دستگاه قلب و عروق را تا حد قابل توجهی تضمین و تأمین نمود. در واقع، پرهیز و محدودیت در مصرف نوشیدنیهای فرآوری شده و شیرین، یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی-عروقی خواهد بود.
نوشیدنیهای شیرین و تأثیرات نامطلوب آنها بر سلامت قلب
رژیم غذایی ناسالم و سبک زندگی نامناسب منجر به انواع بیماریها از جمله بیماریهای قلبی میشود. یکی از این موارد مصرف نوشیدنیهای شیرین است که پزشکان اعلام کردهاند تأثیر زیادی در ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی دارد. غذاهایی که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهند شامل مواد غذایی حاوی ویتامین B و پروتئین سویا هستند، زیرا ویتامینها تأثیر زیادی بر کاهش بیماریهای قلبی و عروقی دارند.
افزایش احتمال بروز بیماری های قلبی با مصرف نوشیدنی های شیرین
به گفته محققان بروز عوامل پرخطر رابطه مستقیم با میزان مصرف دارد، یعنی هر چقدر نوشیدنی های شیرین بیشتر مصرف شود خطر بروز بیماری قلب و عروق بیشتر می شود.
تیم محققان دانشگاه کالیفرنیا در گزارش خود عنوان می کند:« نوشیدنی های شیرین شده با مقادیر کم، متوسط و بالای شربت فروکتوز به نحو چشمگیری باعث افزایش عوامل خطر بروز بیماری قلب و عروق می شود، حتی اگر فقط به مدت دو هفته توسط زنان و مردان جوان و سالم مصرف شود.»
جدیدترین مطالعه اپیدمیولوژیکی هم نشان می دهد که خطر مرگ ناشی از بیماری های قلب و عروقکه اولین علت مرگ و میر در سراسر جهان است، با افزایش میزان مصرف قندهای افزودنی افزایش یافته است.
دکتر «کیمبر استنهوب»، سرپرست این تیم تحقیق، در این باره می گوید:«این یافته ها به وضوح نشان می دهد که انسان ها به شدت نسبت به تاثیرات مضر شکر اضافی در طیف وسیعی از میزان مصرف حساس هستند.»
در این مطالعه 85 مرد و زن در محدوده سنی 18 تا 40 سال در قالب چهار گروه متفاوت دسته بندی شدند. در طول مدت 15 روز مطالعه، محققان نوشیدنی شیرین شده با 0 درصد، 10 درصد، 17.5 درصد یا 25 درصد شربت فروکتوز را در نیاز کالری روزانه شرکت کنندگان گنجاندند.
در ابتدا و انتهای مطالعه، محققان میزان لیپوپروتئین، تری گلیسیرید و اسید اوریک که همگی شاخص های خطر بیماری های قلب و عروق هستند را اندازه گیری کردند تا بر تغییرات این شاخص ها در هر گروه نظارت داشته باشند.
با افزایش میزان شربت فروکتوز در نوشیدنی ها، عوامل پرخطر در هر گروه افزایش می یافت.محققان همچنین دریافتند عمدتاً افزایش عوامل پرخطر لیپید/لیپوپروتئین برای بیماری قلبی-عروقی بدون توجه به وزن بدن، در مردان بیش از زنان است.