دوست تو

دوستت برای بدست آوردن سلامتی

بهبود سلامت روان با تنظیم زمان بلوغ

دختران دارای بلوغ زودرس در مقایسه با همسالان خود، در طول دوران نوجوانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات روانشناختی قرار دارند. این دسته از نوجوانان به دلیل تغییرات زودرس جسمی و هورمونی، با چالش های منحصر به فردی در زمینه های روحی، عاطفی و اجتماعی روبرو هستند. بلوغ زودرس می تواند بر سازگاری روانی و اجتماعی آنان در این دوره حساس تأثیر گذاشته و منجر به بروز مشکلاتی چون افسردگی، اضطراب و اختلالات رفتاری گردد. شناسایی و مداخله به موقع در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا بتوان از پیامدهای نامطلوب این پدیده در سلامت روان دختران نوجوان پیشگیری کرد.

بلوغ زودرس دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

بلوغ طبیعی یک دوره ای است که طی آن صفات ثانویه جنسی به وجود می آیند و فرد توان باروری پیدا می کند. تغییرات فیزیکی در دوران بلوغ، نتیجه مستقیم یا غیرمستقیم بلوغ غده هیپوتالاموس در دستگاه عصبی مرکزی، تحریک اعضای جنسی و ترشح هورمون های جنسی است. با این حال، بلوغ زودرس بر اساس تعاریف اپیدمیولوژیک، ظاهر شدن علائم بلوغ از نظر فیزیکی و هورمونی زیر 8 سال در دختران و زیر 9 سال در پسران است. این روزها، با تغییرات در ساختار زندگی شهری و پیشرفت های اجتماعی، بلوغ زودرس در دختران سفیدپوست زیر 7 سال و در سیاه پوستان زیر 6 سال تعریف شده است. این سن مربوط به شروع بلوغ است، زیرا بلوغ یک دوره چند ساله است.

به گفته محققان، دختری که در سنین پایین، احتمالا در سن 7 سالگی، به بلوغ جنسی می رسد در معرض ریسک ابتلا به افسردگی و رفتارهای ضداجتماعی که حداقل تا دهه 20 زندگی اش ادامه دارد، است.

 بلوغ زودرس

نشانه های بلوغ زودرس در دختران

جین مندل، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کرنل آمریکا، در این باره می گوید:«دخترانی که نسبت به همسن و سال های خود زودتر به بلوغ جنسی می رسند در طول دوره نوجوانی بیشتر مستعد ابتلا به مشکلات روان شناختی هستند.»

در این مطالعه، تیم تحقیق وضعیت حدود 8000 دختر جوان را تا اواخر دهه 20 سالگی بررسی کردند.

مندل در ادامه می افزاید:«دخترانی که زودتر به بلوغ جنسی می رسند با علائم افسردگی بیشتر و رفتار ضداجتماعی بیشتر در مقایسه با همسن و سال هایشان مواجه هستند.»

به گفته وی، «تحقیقات دیگر نشان می دهد چاقی و قرارگیری در معرض موادشیمیایی مختل کننده غدد درون ریز هم در این زمینه نقش دارند. این گونه مواد در مواد پلاستیکی و مواد ضداشتعال یافت می شوند.»

محققان تاکید می کنند با وجودیکه هنوز دلیل بلوغ زودرس کاملا مشخص نیست، اما مطالعه جدید نشان می دهد که پیامدهای آن همچنان تداوم خواهد داشت.

۲۰ روز پیش ساعت توسط یه دوست