دوست تو

دوستت برای بدست آوردن سلامتی

پرورش ماهی: مزایا و معایب مصرف آن

مصرف ماهی ها و فرآورده های دریایی، مزایای سلامتی فراوانی را به همراه دارد. این محصولات غذایی، منابع غنی از مواد مغذی ضروری همچون پروتئین، امگا-3، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که ارزش تغذیه ای بالایی دارند. با این حال، باید توجه داشت که همه انواع ماهی ها برای بدن یکسان مفید نیستند. برخی از آنها ممکن است حاوی مقادیر بالایی از آلاینده ها و سموم باشند که مصرف مداوم آنها می تواند برای سلامت مضر باشد. بنابراین، انتخاب ماهی های سالم و تازه و رعایت الگوی مصرف متعادل، اهمیت بسزایی در بهره مندی از مزایای این محصولات دریایی خواهد داشت.

ماهی پرورشی: مزایا و معایب

خوردن غذاهای دریایی و ماهی ها به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا3 و امگا 6 و... فواید بسیاری برای بدن دارند. مصرف یک تا دو وعده ماهی در هر هفته، خطر حملات قلبی را کاهش داده و باعث کاهش التهاب بدن و بهبود سلامت مغز می شود. با این حال، آیا خوردن همه نوع ماهی برای بدن مفید است و آیا می توان ماهی های پرورشی را بدون هیچ نگرانی مصرف نمود؟ در این مقاله، مزایا و معایب مصرف ماهی پرورشی را بررسی خواهیم کرد.

مضرات ماهی پرورشی

مضرات ماهی پرورشی به علت غذاهای آنها:

مصرف ماهی های پرورشی به علت اینکه از غذاهایی تغذیه می کنند که در معرض دیوکسین و آلودگی جیوه هستند ، مضر می باشند. اخیرا پرورش دهندگان ماهی برای دور نگه داشتن ماهی ها از مصرف این مواده آلوده به آن ها پروتئین سویا و مواد دیگری می دهند اما ماهی ها این مواد مفید را مصرف نمی کنند. به همین دلیل کیفیت گوشت برخی ماهیان پرورشی پایین است.

مصرف ماهی پرورشی

مضرات ماهی پرورشی چیست؟

مضرات ماهی پرورشی به علت وجود آنتی بادی:

پرورش دهندگان ماهی به علت کاهش دادن آلودگی های ناشی از غذاهای ماهی به گوشت ماهی ها آنتی بادی می زنند اما این آنتی بادی ها خود برای سلامتی افراد مضر هستند. به همین علت مصرف گوشت برخی از ماهیان پرورشی توصیه نمی شود.

ماهی پرورشی

مضرات مصرف ماهی پرورشی

ماهی های پرورشی امگا3 کمتری دارند:

ماهیانی که در دریا رشد می کنند از موجوداتی به نام فیتوپلانگتون ها تغذیه می کنند که این موجودات منبع امگا3 هستند بنابراین وقتی ماهی ها از این موجودات به عنوان غذا استفاده می کنند، میزان امگا3 در بدن شان بالا می روداما به علت اینکه فیتوپلانگتون ها در دسترس نیستند و به همین علت ماهی های پرورشی نمی توانند از آنها استفاده کنند ، ماهی های پرورشی امگا3 کمتری دارند.

میزان امگا3 در گوشت ماهی به نوع ماهی بستگی دارد و ماهی هایی مانند قزل آلا، سالمون، شاه ماهی، ساردین و خال مخالی دارای اسیدهای چرب امگا3 زیادی هستند اما چنانچه بخش سلامت نمناک اشاره می کند برخی ماهی ها دارای امگا3 کمتری هستند و تولید آنها به شکل پرورشی باعث پایین تر آمدن این مقدار از امگا3 در بدنشان هم می شود. مثلا ماهی تیلاپیای پرورشی بر پایه ذرت است و به همین دلیل حجم امگا3 موجود در گوشت این ماهی بسیار کم است.

مضرات ماهی پرورشی

امگا 3 ماهی های پرورشی

چربی زیاد ماهی های پرورشی

میزان چربی ماهی های دریایی نسبت به ماهی های پرورشی کمتر است زیرا آنها برای فرار از دست شکارچیان بیشتر تحرک دارند و فضای آزادتری برای حرکت در اختیار دارند بنابراین ، این ماهی ها چربی کمتری از ماهی های پرورشی دارند و برای مصرف مفیدترند.

ماهی پرورشی

فواید و عوارض ماهی های پرورشی

رنگ ماهی های پرورشی نشان دهنده کیفیت آنها است

طعم، میزان چربی و مواد مغذی موجود در ماهی های آزاد پرورشی نشان می دهد که آن ها از کجا آمده اند و تحت چه شرایطی پرورش داده شده اند. رنگ این ماهی ها به خوبی کیفیت آن ها را نشان می دهد. تفاوت رنگ گوشت ماهی بر اثر آستاگزانتین موجود در آن است که نوعی رنگدانه است و در بسیاری از جانوران آبی همچون ماهی ها یافت می شود.

اگر ماهی کمرنگ یا به اصطلاح رنگ و رو رفته باشد ، ماهی با کیفیت نیست یا مریض است. اگر مقادیر آستاگزانتین موجود در ماهی به اندازه کافی باشد ، رنگ ماهی ، مایل به قرمز باشد سالم و مغذی است. آستاگزانتین فواید بسیاری مانند خواص ضد التهاب و تورم، افزایش جریان خون، افزایش قدرت بدنی و افزایش تولید انرژی میتوکندری را دارد.

۲۱ روز پیش ساعت توسط یه دوست