تعریق شبانه و ارتباط آن با سرطان

عرق کردن در حالت طبیعی و معمول امری کاملا طبیعی و بدون نگرانی است و ضرورتا نشانگر مشکل خاصی نیست. با این حال، تعریق مفرط یا در زمانهای غیرمعمول در طول روز ممکن است بیانگر وجود برخی شرایط پزشکی باشد. در برخی موارد، تعریق بیش از حد میتواند یکی از علائم سرطان باشد، اگرچه این موضوع به عوامل دیگری نیز بستگی دارد. در هر صورت، بروز هرگونه تغییر یا افزایش غیرطبیعی در میزان تعریق فرد، به ویژه در کنار سایر علائم، باید مورد بررسی پزشکی قرار گیرد تا علت آن مشخص شود.
وقتی عرق شبانه نشانه ای از سرطان است
همه ما آگاه هستیم که بیدار شدن با عرق زیاد در شب، احساس ناراحتی و ناخوشایندی را به همراه دارد و گاهی ممکن است به دلیل شرایط استرس زا یا کابوس ایجاد شود. با این حال، این علامت می تواند نشان دهنده مشکلات سلامتی در فرد نیز باشد. عرق کردن در طول شب می تواند با انواع مختلفی از سرطان ها مرتبط باشد. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک، انواع سرطان هایی که می توانند باعث عرق شبانه شوند را به شما معرفی کرده و عوامل خطر مربوط به آن ها را نیز ذکر می کنیم. اگر گروه خونی شما A است، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این نوع سرطان ها قرار دارید.
عرق شبانه علامت اولیه بیش از 6 سرطان مختلف است
عرق شبانه معمولاً علامت اولیه سرطان محسوب می شود اما ممکن است عوارض جانبی درمان های مربوط به سرطان هم باشد. طبق مطالعات انجام شده و نظرات متخصصان، مجموعه ای از سرطان ها هستند که علائم اولیه خود را با عرق شبانه نشان می دهند، از جمله سرطان خون، سرطان لنفاوی، تومور کارسینوئید، سرطان کبد، سرطان استخوان و مزوتلومیا جزء این موارد هستند. از طرفیاگر گروه خونی شما A است شما باید به میزان استراحت خود هم توجه داشته باشید که اگر این اتفاق فقط هنگام شب می افتد، احتمالاً باید کبد خود را هم بررسی کنید.

عرق پایدار شبانه می تواند با سرطان مرتبط باشد
طبق مطالعات انجام شده، عرق شبانه پایدار بیشتر از عرق پراکنده می تواند با سرطان مرتبط باشد. نمونه ای از عرق غیر پایدار و پراکنده، عرق یائسگی است اما عرق های پایدار حتی با تغییر فصل، بیدار شدن از خوابِ بد یا خوب، همچنان یکسان باقی می ماند و به حدی زیاد است که ممکن است نیاز به عوض کردن لباس باشد.
وضعیت های دیگر که باعث عرق پراکنده می شود، شامل بارداری، عفونت های باکتریایی، قند خون پایین، تیروئید پرکار، استرس، اضطراب و مصرف بعضی از دارو ها است.
و اما ارتباط تعریق شبانه با سرطان
دلایل زیادی وجود دارد که انواع مختلف سرطان ها می توانند باعث عرق شبانه شوند .متخصصان بر این عقیده هستند که سرطان لنفاوی به دلیل تولید مواد شیمیایی توسط غدد لنفاوی، باعث بالا رفتن افزایش دمای بدن شده و عرق و تب را ایجاد می کنند.
سرطان خون هم چنین الگویی را پیروی می کند و تعداد سلول های ایمنی را محدود می کند و در نتیجه فرد بیشتر در معرض عفونت قرار می گیرد و هنگامی که سعی دارد با عفونت مبارزه کند، دمای بدن به طور اتوماتیک هنگام مبارزه افزایش پیدا کرده و یک واکنش طبیعی ایجاد می کند که همان تب و عرق شبانه است.
همچنین تومور های بزرگ در کبد هم می توانند باعث کاهش قند خون شوند و سطح قند خون را پایین بیاورند. هنگامی که سطح قند خون افت می کند، بدن آدرنالین زیادی تولید می کند که عاملی برای عرق کردن خواهد بود. تومور های کارسینوئید هم سروتونین ذخیره می کنند که باعث گر گرفتگی و عرق خواهد شد.

در صورت ابتلا به سرطان عرق شبانه تنها علامت نیست
احتمالاً عرق شبانه تنها علامت افراد مبتلا به سرطان نباشد و فرد مشکوک حتماً باید به پزشک مراجعه کند تا علائم دیگر در او بررسی شود و تشخیص صحیحی انجام بگیرد. به عنوان مثال کاهش وزن بدون دلیل، خستگی، کبودی زیاد یا حتی تب می تواند از علائم دیگر سرطان باشد اما به هر حال اگر عرق شبانه به حدی زیاد شده که نمی توان شب ها راحت خوابید، پس حتما باید به متخصص مراجعه کنید.