بررسی شیوع ویروس های گوارشی در میان کودکان

انسان تنها مخزن اصلی ویروس های مختلف انسانی است. انتقال این ویروس ها به طرق متعددی از جمله از طریق تماس مستقیم از شخص به شخص، انتقال هوابرد و ذرات تنفسی، مسیر دهانی-مدفوعی، و همچنین از مادر به جنین یا نوزاد در زمان زایمان صورت میپذیرد. این ویژگیهای انتقال بیماریزا، اهمیت پیشگیری و کنترل این ویروسها را بیش از پیش آشکار میسازد.
انترو ویروس ها در فصل تابستان به سراغ کودکان می آیند. این ویروس ها از خانواده پیکورنا ویریده هستند و دارای RNA می باشند. زیر گروه های اصلی آنها شامل پولیو ویروس ها، ویروس های کوکساکی و اکو هستند. آنترو ویروس های جدید با شماره های کلاسیفیه شده معرفی می شوند.
بیش از 60 سروتایپ مختلف دارند که 11 تای آنها مسئول بیشتر بیماری های ناشی از آنترو ویروس ها هستند.
در نواحی معتدل حد اکثر بیماریزائی آنها در تابستان وپائیز است. به طور متوسط مسئول حدود 50 درصد بیماری های تبدار حاد در شیرخواران در تابستان و پائیز هستند .
دبیر انجمن علمی عفونی کودکان ایران عنوان کرد:به خانواده ها توصیه می شود با رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی مراقب ابتلای فرزندشان به ویروس تابستانه باشند. دبیر انجمن علمی عفونی کودکان ایران با بیان اینکه شیوع اِنترو ویروس ها در فصل تابستان در کودکان افزایش می یابد، گفت:این ویروس به اشکال مختلفی بروز می یابد. این بیماری در برخی کودکان با علائمی مانند تب شدید، استفراغ و تاول روی بیضه ها بروز می یابد که به محض بروز این علائم والدین برای درمان باید به پزشک مراجعه کنند.

شیوع انترو ویروس در کودکان
وی افزود:در برخی کودکان نیز این ویروس با علائمی مانند تب و بثورات پوستی (نشانه های پوستی) بروز می یابد به گونه ای که والدین گمان می کنند فرزندشان دچار بیماری هایی مانند مخملک، آبله مرغان و اوریون شده است. در این حالت علامت تب چندین روز به طول می انجامد که والدین باید نسبت به آن حساس باشند. ایشان خاطرنشان کرد:نوع دیگری از این ویروس با علائمی مانند اسهال، استفراغ، تورم چشم و یا گلو و ... بروز می یابد که گاهی ممکن است با تب نیز همراه باشد.دبیر انجمن علمی عفونی کودکان ایران با بیان اینکه شیوع انترو ویروس ها در کودکان بسیار شایع است، یادآور شد:والدین باید نسبت به تب بالای کودکان حساس باشند و به محض مشاهده به پزشک مراجعه کنند. وی افزود:این ویروس اگر به موقع تشخیص داده شود با دارو قابل درمان است اما اگر علائم تشدید یابد یا موجب زخم در گلو، تورم چشم، گلو و یا تاول روی بیضه ها شود درمان کمی زمان بر خواهد بود. شیوع این بیماری در کودکانی که دچار نقص ایمنی هستند از شیوع بیشتری برخورددار است.وی تصریح کرد:اجتناب از تماس به فرد بیمار و رعایت نکات بهداشتی تنها راه پیشگیری از ابتلا به این ویروس است.