بررسی رابطه میان مصرف چای و خطر ابتلا به سرطان در زنان

افرادی که عادت به مصرف منظم نوشیدنی چای دارند، به میزان قابل توجهی - تا 21 درصد - کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار میگیرند. این مزیت چشمگیر ناشی از ترکیبات پلیفنولی موجود در چای است که دارای خواص ضداکسیدانی و ضدسرطانی قوی میباشند. مطالعات علمی متعدد نشان دادهاند که این ترکیبات طبیعی موجود در چای، میتوانند با مهار رشد و تکثیر سلولهای سرطانی، از بروز و گسترش سرطان پستان جلوگیری کنند.
مصرف منظم چای سیاه می تواند زنان را از ابتلا به برخی انواع سرطان محافظت کند. طبق نتایج یک مطالعه جدید، مصرف کنندگان چای سیاه کمتر در معرض خطر سرطان پستان قرار دارند. این امر به دلیل افزایش عملکرد رگ های خونی توسط این نوشیدنی است. چای سیاه به عنوان یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مفید، می تواند سلامت عروق خونی را بهبود بخشیده و در نتیجه از بروز برخی انواع سرطان در زنان پیشگیری کند.
چای موجب تغییرات ژنتیکی مرتبط با سرطان در زنان می شود، اما هنوز در مورد خوب یا بد بودن این مسئله شک و تردید وجود دارد. طبق نتایج جدید محققان، چای تاثیر به مراتب بیشتر از آبرسانی به بدن دارد. طبق یافته های اخیر، چای قادر به تغییر نحوه تجلی برخی ژن ها در زنان می شود، فرایندی که به «وراژنتیک» معروف است. در عین حال نوشیدن چای می تواند سطح ژنتیکی بدن را تحت تاثیر قرار دهد و گاهی منجبر به تغییر DNA در افراد شود و تغییر ژن ها در نهایت منجر به تغییر در رفتار فرد می شود. قهوه نیز یکی دیگر از نوشیدنی هایی محسوب می شود که سرشار از آنتی اکسیدان است، اما در عین حال نیز می تواند تغییرات زیادی را در DNA به وجود بیاورد.

نوشیدن چای برای زنان
مصرف چای سبز برای مردان چندان نمی تواند تغییری در ژنتیک آن ها ایجاد کند و این موضوع به میزان استروژن موجود در بدن هر دو جنس (مردان و زنان) مربوط می شود. مطالعه ای توسط محققان اروپایی بر روی بیش از 3000 نفر از بزرگسالان صورت گرفت. این مطالعات در زمینه بررسی تاثیر نوشیدنی هایی همچون چای و قهوه بر روی افراد (با در نظر گرفتن عواملی همچون سن، جنسیت و سیگار کشیدن) صورت گرفت تا بتوان تاثیر این نوشیدنی ها را بر روی DNA تشخیص داد. در این مطالعه، همچنین مشخص شد چای موجب تغییرات وراژنتیک در برخی ژن های مرتبط با متابولیسم استروژن می شود. این تغییر در ژن ها فقط در زنان یافت شده است. محققان همچنان در حال بررسی تاثیر این تغییرات بر سلامت هستند. با این حال، اکثر مطالعات قبلی ارتباط بین نوشیدن چای و کاهش ریسک ابتلا به شماری از سرطان ها نظیر روده، سینه، تخمدان، پروستات و ریه را نشان می دهند.