دوست تو

دوستت برای بدست آوردن سلامتی

سرطان زا بودن محصولات غذایی

یکی از محبوب‌ترین و لذیذ‌ترین اجزای غذا در فرهنگ غذایی ایرانی، ته‌دیگ‌ها هستند که با ظاهری سرخ‌شده و رنگ طلایی، بر روی سفره‌ها و میزهای غذا قرار می‌گیرند. متأسفانه، برخی از این خوشمزه‌های پُرطرفدار، حاوی ترکیبات خطرناک و سرطان‌زا هستند که مصرف آن‌ها می‌تواند تهدیدی برای سلامتی افراد به شمار آید. بنابراین، توجه به مواد و روش‌های طبخ این نوع غذاها اهمیت بسیار زیادی دارد.

سرطان زا بودن غذاهای سوخته و ته دیگها

مواد غذایی سرطان زا ممکن است به طور گسترده در برنامه غذایی روزانه ما وجود داشته باشند. پس از فست فودها و نوشیدنی های صنعتی، باید به غذاهایی که به عنوان خانگی مصرف می کنیم، اما بدون توجه به خطرات آنها، توجه بیشتری داشته باشیم.

هرگز از خوردن تکه های سوخته غذا لذت نبرید زیرا معمولاً غذاهای سوخته به دلیل موادی که در آنها وجود دارد بسیار خطرناک است و بدن ما باید فعل و انفعالات زیادی را به کبد تحمیل کند تا این مواد از بدن دفع شود.

ته دیگها

سرطان زا بودن ته دیگها و غذاهای سوخته

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گفت:وقتی به مواد غذایی که دارای ترکیبات قندی و پروتئینی هستند، دمای بسیار بالا داده می شود، منجر به تغییرات مخاطره آمیزی در این مواد می شود؛ در واقع ترکیبات پروتئینی و قندی در اثر واکنش هایی مانند واکنش های میلارد یا پیرولیز در دمای بالا مانند سرخ کردن های بسیار شدید، عوامل خطرناکی مانند آکریل آمیدها ایجاد می کنند که می ‎تواند سرطان زا باشد.

وی به ته دیگ غذا که ما ایرانی ها به آن بسیار علاقه مند هستیم اشاره کرد و گفت:دیده می شود هر چه ته دیگ غذا سرخ شده تر باشد برایمان لذیذتر است درحالی که ته دیگ می تواند سرطان زا باشد؛ البته نباید فراموش کرد که نان برشته با سوخته متفاوت است و باید تکه های سوخته را جدا کرد.

به طور کلی توصیه می شود تا جایی که امکان دارد از روش های پخت کُند و آرام مانند آب پز کردن و یا بُخارپز کردن استفاده کرد تا ترکیبات سمی در حین پخت و فرآوری در آن آزاد نشود.

۳ ماه پیش ساعت توسط یه دوست