بررسی ارتباط بین طول عمر فرزندان و والدین

علیرغم اینکه افراد با پیشینه خانوادگی طول عمر بالا، احتمالاً خود نیز از عمر طولانی برخوردار خواهند بود، اما راهکارهای متعددی نیز وجود دارد که افراد با سوابق خانوادگی طول عمر کوتاه تر، می توانند وضعیت سلامت خود را بهبود بخشند. این راهکارها می تواند شامل مدیریت مناسب سبک زندگی، انجام معاینات پزشکی منظم، اتخاذ رژیم غذایی سالم و ورزش مرتب باشد. با اتخاذ این اقدامات، این افراد می توانند به طور چشمگیری از شرایط سلامتی بهتری برخوردار شوند، حتی در صورت وجود سوابق خانوادگی نامطلوب در زمینه طول عمر.
طول عمر افراد به طور ارثی تعیین می شود
نتایج تحقیقات چندساله در انگلیس نشان می دهد که طول عمر پدر و مادر به طور مستقیم با طول عمر و سلامت فرزندان مرتبط است.
اگر از والدین سالخورده خود مراقبت و محبت کنید، شانس افزایش چند سال به طول عمر خود را در شرایط طبیعی خواهید داشت. تحقیقاتی که در انگلیس بر روی 186 هزار نفر در بازه سنی 53 تا 77 سال انجام شده، نشان می دهد که فرزندانی که به والدین سالخورده خود توجه نمی کنند، علاوه بر داشتن عمر کوتاه تر، ممکن است به سرطان و بیماری های قلبی نیز مبتلا شوند که این مسئله تا 33 درصد افزایش می یابد.
به تازگی تحقیقاتی صورت گرفته است که نشان میدهد فرزندان والدین دارای عمر طولانی کمتر از دیگران در دهه 70 زندگی به دلیل بیماری قلبی می میرند. پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه اکستر دریافتند هر یک از شرکت کنندگانی که والدین شان بیش از سن 70 سالگی عمر کرده بود، 20 درصد کمتر با احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی مواجه بود. همچنین طبق این مطالعه، فرزندان والدین با طول عمر زیاد با نرخ کمتر ابتلا به بیماری عروقی، نارسایی قلبی، سکته، فشارخون بالا و کلسترول بالا روبرو بودند.

طول عمر در افراد ارثی است
محققان عنوان می کنند:«اگرچه افراد دارای والدین با طول عمر بالا، احتمالا خودشان هم عمر طولانی خواهند داشت، اما راه های زیادی هم وجود دارد که افراد دارای سابقه خانوادگی عمر کوتاه تر، وضعیت سلامت شان را بهبود بخشند.» در این مطالعه محققان وضعیت بیش از 186 هزار فرد بریتانیایی با رده سنی 55 تا 73 سال را پیگیری کردند. والدین همه آنها فوت کرده بودند. این افراد بین سال های 2006 تا 2010 تحت نظر بودند و در طول مدت 8 سال در حدود 4700 نفر از آنها درگذشتند. محققان متوجه شدند که حتی با در نظرگرفتن وضعیت تحصیلات، سن، وزن و فعالیت بدنی این افراد، بین سلامت قلبی این افراد و عمر طولانی والدین آنها ارتباط وجود داشت. همچنین محققان توصیه می کنند اگر والدین به دهه 80 یا 90 سالگی رسیدند، باز هم فرزندان باید دغدغه سلامتی خود را داشته باشند و یا عمر کوتاه والدین نباید سبب ناامیدی فرزندان شود. بلکه لازم است فرزندان با تصمیم قاطع برای حفظ سلامتی، احتمال ابتلای خود به بیماری های عروقی را کاهش دهند.