دوست تو

دوستت برای بدست آوردن سلامتی

بهداشت و سلامت با غذاهای فست فود

آمار مصرف فست فود در جامعه، متأسفانه، روز به روز در حال افزایش است. این در حالی است که اکثر افراد از ارتباط مستقیم میان مصرف فست فود و بروز بیماری‌های مهلک و کشنده اطلاع کافی ندارند. واقعیت آن است که مصرف مکرر و بی‌رویه غذاهای فست فود، به دلیل محتوای بالای چربی، نمک و کربوهیدرات‌های ساده موجود در این نوع غذاها، می‌تواند زمینه‌ساز بروز طیف گسترده‌ای از بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت، سرطان و سایر اختلالات متابولیکی خطرناک باشد. لذا آگاهی‌بخشی در این زمینه و تشویق مردم به اتخاذ رژیم‌های غذایی سالم‌تر، امری ضروری و حیاتی به نظر می‌رسد.

تحقیقات نشان می دهد که مردم دنیا بیش از هر زمان دیگری فست فود مصرف می کنند. طبق اطلاعات موجود در سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها، تقریباً 40 درصد مردم دنیا هر روز فست فود می خورند. این مسئله باعث چاقی و اضافه وزن در اکثر مردم دنیا شده است و همچنین منجر به بروز بیماری های مزمن و خطرناکی می شود که رابطه مستقیمی با مصرف فست فود دارند. این بیماری های مرگبار در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به شما معرفی می شوند.

سرطان

مطالعات نشان می دهد که مصرف گوشت فرآوری شده و قند اضافه در فست فود و نوشابه ها خطر ابتلا به سرطان را بالا می برد. مطالعه ای در سال 2018 به این نتیجه رسیده است که 10 درصد افزایش در غذا های فرآوری شده و کارخانه ای، عاملی حدود 12 درصد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. نوشیدنی ها محصولات قند دار، چربی و سس، همگی عامل افزایش خطر ابتلا به سرطان است و با سرطان سینه هم رابطه مستقیم دارد.

ابتلا به سرطان

بیماری قلبی

رژیم غذایی حاوی چربی اشباع و غذاهای فرآوری شده مخصوصاً فست فود، خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. متخصصان بر این عقیده هستند که محدود کردن چربی اشباع برای همه افراد لازم است و میزان این چربی نباید بیشتر از 13 گرم در روز باشد زیرا خطر دیابت و چاقی را افزایش می دهد. سدیم موجود در آن نیز فشار خون را بالا می برد.

بیماری های قلبی

سندروم متابولیک

فست فود و نوشابه سلامت شما را نشانه می گیرد و هیچ مشتقات سالمی در آن وجود ندارد. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم نوشابه های شکردار یا رژیم غذایی که در آن فست فود و این نوشابه ها به کار رفته شده باشد، باعث سندروم متابولیک می شود؛ وضعیتی که در آن فشار خون، قند خون، و تری گلیسیرید بالا می رود و کلسترول خوب و مفید افت می کند و باعث افزایش سایز دور کمر افراد می شود. در نتیجه منجر به آلزایمر، دیابت و بیماری قلبی خواهد بود.

بیماری های فست فود

دیابت نوع 2

چاقی، مصرف زیاد قند و شکر و مصرف غذا های فرآوری شده باعث خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود که در چنین حالتی بدن قادر نخواهد بود قند خون را به خوبی تجزیه و گوارش کند. به همین دلیل بدن در برابر انسولین مقاومت می کند؛ هورمونی که نقش مهمی دارد. اگر شما بیش از 2 بار در هفته فست فود بخورید، این وضعیت به شدت وخیم خواهد شد.

فست فود و دیابت

فشار خون بالا

فست فود به دلیل چربی، کالری و سدیم بالا اثر منفی روی فشار خون خواهد گذاشت. مصرف زیاد فست فود خطر ابتلا به فشار خون را افزایش می دهد و ممکن است فرد را در معرض حمله قلبی یا سکته قرار دهد. در نتیجه مصرف زیاد آن به شدت برای شما خطرناک است.

۲۳ روز پیش ساعت توسط یه دوست