دوست تو

دوستت برای بدست آوردن سلامتی

سردردهای طولانی مدت را مهم بشمارید

سردردهای شدید و مداوم که بیش از 72 ساعت به طول انجامیده و درمان آن ها نیز بیش از 14 روز طول بکشد، می تواند نشانه وجود مشکلات جدی و خطرناکی باشد. این موضوع بایستی مورد توجه جدی قرار گیرد. همچنین لازم به ذکر است که داروهای مسکن میگرن، به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی خطرناک، نباید به طور خودسرانه و بدون نظر پزشک مصرف شوند. بیماران می بایست از مصرف این داروها بدون مشورت با متخصص پزشکی خودداری نموده و تنها تحت نظر و تجویز پزشک معالج، اقدام به مصرف آن ها نمایند.

خطر سردرد های بیش از 72 ساعت

دبیر علمی کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران در مورد سردردهایی با علائم خاص و دوره نقاهت طولانی به عموم مردم هشدار داد. وی در افتتاحیه کنگره بیان کرد که سردردهای اولیه علت مشخصی ندارند، اما سردردهای ثانویه ممکن است به دلایلی مانند خونریزی مغزی، تومورهای مغزی و عفونت ایجاد شوند.دبیر علمی کنگره برخی سردردها را به عنوان "پرچم قرمز" توصیف کرد. در این موارد، فرد ابتدا استفراغ می کند و سپس سردرد شروع می شود و یک طرف بدن ضعیف می گردد. این نوع سردرد همراه با سردردهای صبحگاهی و دوبینی می تواند خطرناک باشد.وی دو نوع میگرن را شرح داد: میگرن بدون پیش درآمد که بدون هیچ علامتی ظاهر می شود و میگرن با پیش درآمد که فرد قبل از سردرد با علائمی مانند سرگیجه، بوی خاص و دیدن جرقه مواجه می شود.همچنین دبیر علمی کنگره هشدار داد که میگرن هایی که بیش از 72 ساعت طول بکشند و درمان آنها بیش از 14 روز به طول انجامد می توانند خطرناک باشند. وی همچنین تاکید کرد که داروهای میگرن نیز خطرناک هستند و مردم نباید از آنها به صورت خودسرانه استفاده کنند، زیرا ممکن است منجر به تنگی عروق مغزی شوند.

سردرد

سردرهای خطرناک

این متخصص اختلالات حرکتی بیان کرد:مصرف این دارو ها به خصوص به صورت خودسرانه شانس خون رسانی به مغز را کم می کنند به گونه ای که حتی ممکن است مصرف این دارو ها از خود بیماری هم خطرناک تر باشد، زیرا یکی از مکانیسم های میگرن به این صورت است که رگ مغز تنگ می شود و اگر بیمار دارویی مصرف کند که رگ مغز را تنگ می کند، احتمال سکته مغزی بیشتر می شود؛ بنابراین انتخاب دارو و اینکه از چه داروهای در چه سنی نباید استفاده کرد به خصوص در میگرن های با پیش درآمد ذکر شده، بسیار حائز اهمیت است. وی یادآور شد:اهداف کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران افزایش دانش، آگاهی، نوآوری، به روز کردن معلومات است. همچنین در این گنگره 26 مهمان خارجی حضور دارند که باعث ارتباط و مبادله اطلاعات بین آن ها و متخصصان جوان کشورمان شده و حتی امکانی را جهت همکاری، ارتباط با اساتید خارجی و ادامه تحصیل ان ها در خارج از کشور فراهم می کند.

ارتباط مستقیم خورخور هنگام خواب و سکته مغزی

در ادامه این مراسم، یک فوق تخصص بیماری های عروق مغز در ارتباط با بیماری های شایع عروق مغز اظهار داشت:سکته قلبی یکی از شایع ترین این بیماری ها بوده که وابسته به فاکتورهای خطر همچون فشار خون بالا، دیابت، چاقی، عدم تحرک و بیماری های خواب است. وی با اشاره به اینکه خور خور کردن هنگام خواب به دلیل انسداد راه تنفس بوده و یکی از نشانه های خطر در سکته مغزی است، گفت:افرادی که دچار این مشکل بوده باید به کلینیک های خواب مراجعه کرده و حتماً تست خواب انجام دهند البته نا گفته نماند که این افراد با کاهش وزن و استفاده از ماسک های DPAP می توانند تا حدی از این مشکل جلوگیری کنند. وی تصریح کرد:اختلال در تکلم، بینایی، بلع، ضعف در یک طرف بدن از علائم سکته مغزی بوده که فرد در 4 ساعت طلایی پس از سکته باید تحت درمان قرار گیرد تا بتوان هرچه بیشتر به او کمک کرد.

تهران و اصفهان دارای بیشترین آمار مبتلا به ام اس

رئیس انجمن علوم اعصاب ایران در ادامه این کنگره عنوان کرد:بیماری ام اس در کشور ما بسیار شایع است به گونه ای که اکنون برخلاف پیش بینی های صورت گرفته بیش از 80 هزار نفر مبتلا به این بیماری هستند. وی اضافه کرد:ام اس شایع ترین علت ناتوانی مغزی و جسمانی محسوب می شود که در زنان شایع تر است و افرادی که در بازه ی سنی 20 تا 40 سال را درگیر می کند، اما با وجود همه این چالش ها ما در کشورمان بیش از 14 داروی درمان و کنترل ام اس داریم. ایشان همچنان اشاره کرد:تا سال 93 میلادی ام اس جزو بیماری های غیرقابل درمان بود، ولی پس از آن با کشف داروهای جدید تا حدودی درمان پذیر شده است. البته درمان قطعی برای این بیماری هنوز وجود ندارد به گونه ای که تهران و اصفهان بیشترین آمار ابتلا به ام اس را در ایران داشته و ژنتیک، تغییرات آب و هوایی و کمبود ویتامین D در بروز آن موثر است.

۴ ماه پیش ساعت توسط یه دوست